Find din lokale håndværker

VINDUESPUDSERE

  

SENESTE NYT


Artikler

  Du er her: Forside » Hus & Have » Nemme planter i boligen

Nemme planter i boligen

Overgangen fra sommer til efterår og dermed også omstillingen fra aktivt udeliv til indendørs hygge tærer på kræfterne. Gør skiftet så smertefrit som muligt, og træk naturen med ind i boligen med nemme, grønne planter, der giver masser af liv og stemning

Grønne stueplanter er nemme at have med at gøre samtidig med, at de matcher tidens tendenser. Med enkel og ærlig frodighed understreger de rummets indretning og atmosfære, hvad enten du er til det minimalistiske, rustikke eller feminine.

Nemme planter er oppe i tiden
Hoya eller voksblomst er helt klart en favorit blandt stueplanterne. Den er elsket for sin frodighed, sine anderledes blomster og sin nøjsomhed. Og den slyngende vækst giver muligheder for at skabe spændende grønne formationer, der passer ind i en moderne indretningsstil.

Homalomena rubescens med populærnavnet "Home Alone" må siges at være indbegrebet af tidsånden: Den er nem at passe og giver boligen et naturligt og harmonisk præg med sine dekorative og store hjerteformede blade, hvis dybgrønne farve toner over i det violette. Den kan blive op til 60-80 cm høj og lige så bred.

"Home Alone" er en skyggeplante, som gerne vil have lys, men ikke direkte sol. Den skal holdes jævnt fugtig og bliver den for tør, fortæller den det ved at hænge med "ørerne". Sker det alligevel, retter den sig op igen, når den får vand. For at holde på bladenes farver skal den gødes let ugentligt.

Landskaber som inspiration
Helt i tråd med efterårets plantetrend, Botanical Balance, klæder grønne planter underlag i keramik, patineret træ eller røgfarvet glas. Som dekorationer i små tableauer bliver de grønne planter til unikke miniature-landskaber, og sætter du mange sammen, får du en flot helhed, der har helt sit eget udtryk.

Skab fx et stærkt, lidt slidt og vejrbidt udtryk med små, fine Sansevieria eller bajonetplanter i skjulere af sten eller patineret træ, og tilfør boligen et element af naturlig skønhed og spænding.

Den velkendte Aloe matcher ligeledes efterårets plantetrend med sin enkle og utæmmede form og den lidt grålige overflade, som passer lige ind i modepaletten. Derudover er den yderst enkel at have med at gøre.

Blød og feminin
Er du stadig til det nemme, men med et blødere udtryk er Callisia et godt bud. Callisia er en sød og feminin sukkulent med et mylder af små, hjerteformede, grønne blade, der sidder helt tæt på de slyngende skud. Stil den lyst, men ikke i direkte sol, og lad den gerne tørre let ud, før du vander igen.

Med udsigten til masser af nem natur inden døre, kan du roligt gå den mørke tid i møde
 
NYESTE


SENEST OPDATEREDEMEST BRUGTEMINDST BESØGTETILFÆLDIGE


Seneste Søgninger


Privacy Policy